În România sunt în lucru 84 de microhidrocentrale

În România sunt în diverse faze 84 de proiecte de investiţii de microhidrocentrale, iar capacitatea instalată a centralelor hidro de mici dimensiuni ar putea ajunge la 400 MW, potrivit ministrului Mediului, Lasylo Borbely.

‘În prezent, la nivel naţional se află în derulare 84 de proiecte de investiţii în sectorul microhidrocentralelor. Capacităţile de producţie sunt cuprinse între 1 MW şi 10 MW. Sunt aproximativ 400 de MW instalaţi în cea mai ieftină soluţie din punctul de vedere al producerii de energie’, a afirmat Laszlo Borbely, citat de agenţia naţională de presă Agerpres. “În acest moment avem 259 de avize valabile şi alte 84 sunt în execuţie”, a mai afirmat Borbely.

Ministrul a adăugat că situaţiile în care avizele de mediu acordate pentru aceste proiecte au fost alocate ilegal au fost remediate.

Momentan, potrivit lui Borbely, puterea instalată în funcţiune pentru segmentul microhidrocentralelor se situează la 300 MW, la nivel naţional. Estimările sale arată că, la sfârşitul acestui an, puterea instalată pe acest segment va creşte până la 400 MW. Totuşi, studiile indică un potenţial de 1,100 MW, în toatăţara, care ar putea fi instalaţi îm microhidrocentrale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *