În România a început extracția gazelor din depozitele subterane

Începând cu data de 1 octombrie, la care a debutat noul an gazier, din depozitele de înmagazinare subterană din România a început să se extragă gaz.

Volumele extrase sunt destul de mici, mult sub capacitate maximă de extracție și mult sub cât se extrage într-o zi de iarnă.

Astfel, potrivit datelor Gas Infrastructure Europe, extracția a început în data de 1 octombrie, la un nivel de 26 GWh de gaze, dar zilele următoare volumele au scăzut: 8,5 GWh a doua zi, 6,5 GWh pe 3 octombrie și 7,5 GWh pe 4 octombrie- ultimele date disponibile. Potrivit datelor operative ale Transgaz, azi, 6 ianuarie, se extrag 4,2 GWh de gaze.

Capacitatea totală de extracție din depozitele din România este de 315 GWh/zi, iar, în acest an calendaristic, cel mai mult s-a extras în data de 7 ianuarie, 269 GWh.

În ciuda debutului extracției de gaze, încă se înmagazinează în depozite. Potrivit datelor Transgaz, azi se introduc în depozite circa 99 GWh.

Potrivit ultimelor date disponibile la 4 octombrie în depozitele din România (marea majoritate operate de Depogaz, o sucursală a Romgaz), erau înmagazinate 30,68 TWh de gaze naturale, 93% din capacitatea totală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *