Ieftinire ușoară a carburanților, azi

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 29 martie  2024 un preț al benzinei standard de 7,14 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,39 lei/litrul.

Așadar, compania petrolieră a scăzut azi prețul la motorină cu trei bani pe litru și a menținut prețul la benzină. Ieftinirea s-a văzut și la celelalte rețele de benzinării.

Precedenta modificare de preț a avut loc acum trei zile, atunci când Petrom a scumpit doar benzina cu patru bani pe litru, menținând prețul motorinei. Cu o săptămână mai devreme, a crescut prețuile cu patru bani pe litru, și la benzină și la motorină. A fost prima scumpire după o perioadă de patru ieftiniri consecutive – de la începutul acestei luni prețurile au tot scăzut, ieftiniri care au venit după o serie de 12 scumpiri consecutive, operate de la la jumătatea lunii ianuarie.

După ultimele modificări de prețuri observăm că se reduce diferența de preț dintrei cei doi carburanți, motorina fiind mai scumpă decât benzina cu doar 25 de bani pe litru.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Prețurile petrolului sunt în creștere în ultima vreme, sortimentul Brent, de referință pentru Europa ajungând la 87 de dolari pe baril.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *