Ieftinire-surpriză a motorinei, în ajunul intrării în vigoare a embargoului rusesc

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile proprii. Este a doua ieftinire din această lună.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 4 februarie 2023, un preț al benzinei standard de 6,54 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,59 lei/litrul.

Așadar, în această dimineață Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut prețul motorinei cu șapte bani pe litru. Prețul beniznei a rămas nemodificat, după ă scădere marginală, de un ban pe litru, acum două zile.

Ieftinirea de azi vine după una care a avut loc la data de 1 februarie. Atunci, prețul motorinei a scăzut cu cinci bani pe litru. Cel mai pobabil, ieftinirile se vor vedea și în stațiile companiilor concurente, Rompetrol, Lukoil și MOL, așa cum se înâmplă de fiecrare dată.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă.

Prețul petrolului este în  scădere pe piețele globale, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană fiind de 79,9 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 73,4 de dolari, la momentul redactării acestei știri.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Amintim că mâine, 5 februarie, intră în vigoare embargoul Comisiei Europene asupra importurilor de carburanți fabricați din petrol rusesc. Despre ce impact ar putea avea asupra pieței românești, aici:

Intră în vigoare embargoul pe carburanții făcuți din țiței rusesc. Provocarea pentru România – de unde vor veni 1,7 milioane de tone de motorină, și, mai ales, cu ce costuri

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *