Ieftinire semnificativă a carburanților, a șasea în șase zile la rând

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit și și azi și benzina și motorina vândure în benzinării. Este șasea modificare a prețurilor la carburanți în tot atâtea zile la rând. În unele stații prețurile sunt mai mici, lista lor o puteți vedea mai jos

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 11 noiembrie 2023 un preț al benzinei standard de 6,64 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,27  lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, prețul din această stație este mai mic cu 12 bani pentru un litru de benzină și cu 16 bani pentru un litru de motorină.

Atenție însă: Petrom a reluat în aeastă toamnă promoția de week-end, prin care prețul la orice sortiment de benzină și motorină cumpărat din stațiile companiei de vineri seara până duminică seara este mai ieftin cu șapte bani pe litru. Promoția nu se desfășoară însă în toate stațiile companiei c doar în 123 de benzinării, puteți găsi lista lor AICI

Așadar în cele 123 de stații, până duminică seara la ora 23.00 prețurile sunt mai mici cu 12 bani pe litru la benzină și cu 16 bani pe litru la motorină ca rezultat atât al ieftinirii cât și al promoției.

Separat de promoție, Petrom a ieftinit așadar benzina cu cinci bani pe litru și motorina cu nouă bani pe litru.

Este a șasea ieftinire consecutivă în tot atâtea zile. Precedenta a fost vineri dimineață, când Petrom a ieftinit azi benzina și motorina cu trei bani pe litru. Cu două zile în urmă s-au ieftinit și benzina și motorina tot cu trei bani pe litru. Acum trei zile prețul motorinei a scăzut cu patru bani pe litru, iar prețul benzinei a rămas nemodificat Acum patru zile, în stațiile Petrom prețul benzinei a scăzut cu cinci bani pe litru, iar prețul motorinei a rămas nemodificat. Cu cinci  zile în urmă, a crescut cu patru bani pe litru prețul motorinei, iar prețul benzinei a răma nemodificat. Precedenta modificare de preț a fost în data de 1 noiembrie, când Petrom a scăzut cu șapte bani pe litru prețul motorinei.

Ieftinirile survin pe fondul reducerilor cotațiilor la petrol, care au determinat (pe lângă alți factori), o scădere a cotațiilor la produsele petroliere. Astfel, de la începutul lunii cotațiile din zona medireaneeană pebntru benzină au scăzut cu circa 27 de dolari pe tonă, iar cele pentru motorină cu 48 de dolari pe tonă.

După ultimele modificări de prețuri, observăm că se reduce diferența de preț dintre benzină și motorină, la 63 de bani pe litru.

Petrom a vândut în benzinăriile Petrom și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *