Ieftinire puternică a carburanților. Prețul benzinei coboară sub pragul de 7 lei litrul

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi semnificativ prețul carburanților vânduți în stațiile proprii, astfel că prețul benzinei coboară sub pragul de 7 lei litrul.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 12 octombrie 2023, seara, un preț al benzinei standard de 6, 96 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,60 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, benzina și motorina sunt mai ietine la Petrom cu zece bani pe litru și cu siguranță și celelalte mari lanțuri operează o modificare de preț similiară.

Petrom nu a imodificat prețurile la miezul nopții, așa cum face de obicei, ieftinirea fiind operată în a doua parte a zilei.

Ultima modificare de preț la carburanți a fost operată de Petrom la finalul săptămânii trecute, sâmbătă, 7 octombrie, și a fost tot de 10 bani pe litru, pentru ambii carburanți. Cu două zile înainte benzina se ieftinise cu cinci bani pe litru și motorina cu un ban pe litru. Mai devreme, în data de 3 octombrie, motorina s-a scumpit cu cinci bani pe litru iar motorina s-a ieftinit cu un ban pe litru, asta după ce, cu doar o zi înainte, benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru. Anterior,  vineri 29 seprembrie,  prețul motorinei a crescut cu șapte bani pe litru, iar cel al benzinei a rămas nemofidicat.

După ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dinre cei doi carburanți se menține la  64 de bani pe litru.

După ce luni s-a apreciat cu 4% în urma atacului Hamas asupra Israelului, marți și miercuri petrolul a revenit pe un trend descendent, iar mai nou îngrijorările legate de război au fost atenuate de știrile potrivit cărora stocurile de carburanți din Statele Unite sunt peste nivelurile la care se aștepta piața.

La ora redactprii acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 85,6 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 82,5 dolari, niveluri în scădere.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *