Ieftinire a carburanților, înainte de week-end. Cât costă benzina și motorina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit azi benzina și motorina vândute în benzinăriile proprii. Suplimentar, amintim că din această noapte și până duminică seara prețurile sunt mai mici cu 7 bani pe litru într-o treime din stațiile Petrom.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 24  noiembrie 2023 un preț al benzinei standard de 6,58 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,22 lei/litrul.

Așadar, Petrom a ieftinit peste tot atât benzina, cât și motorina, cu cinci bani pe litru.

Este prima modificare de preț a carburanților din ultima săptămână, și este fapt a opta scădere consecutivă de preț. Precedenta a avut loc sâmbăta trecută atunci când prețurile au scăzut cu cinci bani pe litru.

Amintim că, în week-end, compania petrolieră are o promoție care se desfășoară în 123 de stații rpin care prețuile sunt reduse cu 7 bani pe litru, pentru orice carburant.

De la începutul acestei luni, benzina s-a ieftinit, la Petrom, cu 27 de bani pe litru, iar motorina cu 22  bani pe litru – comparația nu ia în calcul promoțiile – prețurile la pompă urmând astfel trendul descendent al cotațiilor la produsele petroliere, pe fondul ieftinirii petrolului. La ora publicării acestei știri cotația țițeiului Brent, de referință pentru Europa, era de 81,4 dolari pe baril, iar benchmarkul american WTI se tranzacționa la 76,5 dolari, niveluri în creștere totuși după ieftinirea abruptă de acum câteva zile.

Petrom a vândut în benzinăriile Petrom și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *