Ieftinire a carburanților, azi. Cât costă benzina și motorina

Petrom, liderul pieței carburanților din România a ieftinit azi dn nou benzina și, marginal, motorina, ceea ce face să crească și mai mul diferența de preț dintre cei doi carburanți.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 5 octombrie 2023 un preț al benzinei standard de 7,17 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,80 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, benzina este mai ieftină la Petrom cu cinci bani pe litru, iar motorina s- ieftinit marginal, cu un ban pe litru.

Ultima moificare de preț la carburanți a fost operată de Petrom în data de 3 octombrie, când motorina s-a scumpit cu cinci bani pe litru iar motorina s-a ieftinit cu un ban pe litru, asta după ce, cu doar o zi înainte, benzina s-a ieftinit cu cunci bani pe litru. Anterior,  vineri 29 seprembrie,  prețul motorinei a crescut cu șapte bani pe litru, iar cel al benzinei a rămas nemofidicat.

Așadar, după ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dinre cei doi carburanți crește până la 63 de bani pe litru.

La momentul redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 86,4 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 84,7 dolari, niveluri în scădere față de cele maxime ale anului atinse în a doua parte a lunii septembrie.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *