Iulian Iancu, PSD: OUG 114 nu va fi modificată de Guvern, intră în dezbateri la Camera Deputaţilor, există “multe vulnerabilităţi”

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor şi una dintre cele mai influente persoane politice în materie de energie, a declarat că OUG 114 nu va fi modificată de Guvern, printr-o altă Ordonanţă, ci va fi discutată în Parlament. Iancu spune că OUG 114 a creat “multe vulnerabilităţi” şi a dat de înţeles că ar putea fi modificată prin legea de aprobare.

“Din câte ştiu eu, Ordonanţa nu va fi modificată de Guvern, ar fi şi ilogic, din moment ce a ajuns la Camera Deputaţilor”, spune Iancu, care  a ţinut să precizeze că nu a avut niciun rol în elaborarea ei. El sopune că deja a cerut şi a început să primească de la toate companiile implicate punctele de vedere referitoare la OUG 114.

“Colectez toate vulnerabilităţile sectorului. Am vorbit cu furnizorii, cu producătorii de energie electrică, cu producătorii de gaze, care sunt  cei mai afectaţi. Înainte să spun ce se poate modifica, colectăm datele. Cea mai sensibilă problemă este că sunt vulnerabilităţi care ar trebui cotrectate. După ce colectăm toate datele, vom avea o discuţie cu toţi şi cu ANRE. (…) Nu am fost parte la această decizie, o să încerc să găsesc soluţia cea mai bună să nu antagonizăm şi mai mult taberele “, a spus Iancu.

“Partea cea mai delicată este că s-a dorit o stopare a creşterii preţurilor pentru un număr de ani, dar efectul  l-am văzut în comunicate ale operatorilor că trebuie să crească preţul”, a spus Iancu.

Deputatul PSD afirmă că, în acest caz, dezbaterile vor avea caracter de urgenţă, pentru că “deja sunt aceste vulnerabilităţi”.

Pe parte de energie, OUG 114/2018 prevede plafonarea preţului de producţie internă al gazelor naturale la 68 de lei pe MWh, timp de trei ani, re-reglementarea  de către stat a preţului energiei electrice, tot timp de trei an, şi o contribuţie de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *