Hidroeletrica a bugetat instalarea a 25 de stații de încărcare pentru mașini electrice în acest an

Bugetul pentru anul 2021 al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are alocate sume pentru instalarea de puncte de încărcare a mașinilor electrice, o idee mai veche anunțată în trecut de oficialii companiei.

Hidroelectrica are un buget de 7,6 milioane în acest an pentru proiectul de investiții “rețea de stații de încărcare automobile electrice”, iar aceeași sumă este alocată și pentru anul viitor, potrivit proiectului de buget al companiei, care urmează să fie aprobat de acționari luna viitoare.

Potrivit oficialilor companiei, de acești bani ar urma să se instaleze 25 de stații de încărcare a mașinilor electrice, în acest an. Din ce am aflat până acum, primele stații vor fi amplasate pe Valea Oltului și în apropierea Porților de Fier.

Ideea de a pune stații de încărcare în apropierea hidrocentralelor, pe terenuri ale companiei, a fost enunțată încă din 2019 de conducerea companiei.

“Uitaţi-vă câte centrale avem pe Valea Oltului, de exemplu. Terenul de lângă drumul naţional e al nostru. Putem lega staţiile direct, fără să mai plătim tarifele de distribuţie, care sunt jumătate din preţul final al energiei. Vrem nu doar acolo, vizăm o prezenţă naţională”, spunea directorul companiei, Bogdan Badea în decembrie 2019, care a mai dat atunci exemplul zonei Moldovei, unde compania are centrale în salbă amplasate de-a lungul drumului naţional.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *