Hidroelectrica vrea să renunţe la două hidrocentrale şi două baraje începute deja pe râul Jiu

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, vrea să abandoneze lucrările începute privind amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea Sadului-Vădeni. Directorul general al companiei, Bogdan Badea, a declarat pentru News.ro că investiţia, începută în urmă cu mulţi ani, nu este una rentabilă.

Subiectul va fi supus aprobării în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 12 martie.

”Aprobarea abandonării lucrărilor realizate pentru obiectivul de investiţii ‘Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni’, cu toate costurile şi implicaţiile rezultate din documentaţia de abandon care se va elabora în acest sens conform prevederile legale în vigoare, în vederea închiderii titlului de investiţii”, se arată în convocatorul publicat pe site-ul companiei.

Contactat de News.ro, directorul general al companiei, Bogdan Badea, a declarat că investiţia nu este una rentabilă, fiind începută în urmă cu mai mulţi ani.

”Este vorba de amenajări în care s-au băgat foarte mulţi bani de-a lungul timpului, dar investiţia nu este rentabilă. Proiectul presupunea construcţia a două centrale şi două baraje, în Valea Sadului şi Curtişoara, dar nu au fost finalizate”, a declarat Bogdan Badea pentru News.ro.

Potrivit informațiilor apărute în presă în trecut, valoarea lucrărilor care ar mai fi rămas de executat pentru finalizarea “ AHE a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni”, se ridică la 2,3 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *