Hidroelectrica vrea să pună panouri fotovoltaice pe acoperișurile a 20 de hidrocentrale

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, intenționează să monteze panouri fotovoltaice pe clădirile a 20 de hidrocentrale din portofoliul companiei, situate pe cursul râului Olt

Hidroelectrica a lansat în sistemul electronic de achiziții publice un anunț prin care vrea să achiziționeze “studiu de fezabilitate, documentații necesare autorizării execuției și caiet de sarcini pentru contractarea la cheie a proiectului “Valorificarea potențialului fotovoltaic în cadrul centralelor de producere a energiei electrice amplasate pe sectorul mijlociu și inferior al râului Olt”.

Compania a estimat un buget de 356.700 de lei pentru această achiziție, iar procedura de atribuire se va face în urma unei licitații deschise. Hidroelectrica așteaptă ofertele celor interesați până la data de 21 octombrie.

Compania vizează să pună aceste panouri pe acoperișurile clădirilor a 20 de hidrocentrale amplasate de-a lungul râului Olt (și Lotru), care aparțin de sucursala Râmnicu Vâlcea, pe o lungime de 200 km. Prima este Cornetu și ultima este Izbiceni.

“Utilizând panouri fotovoltaice monocristaline cu Pi=450 W și un randament de 20%, poate rezulta o putere instalată totală de 2,240 MW cu o producție estimată totală de energie electrică de 2,6 GWh/an. Estimarea inițială a investiției este de aproximativ un milion de euro/MWh”, se arată în fișa de date a achiziției.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *