Hidroelectrica vrea să prelungească până în august 2019 acordul cu Morgan Stanley şi Raiffeisen pentru listarea la bursă

Hidroelectrica vrea să prelungească, până la data de 7 august 2019, scrisoarea de angajament semnată cu consorţiul Morgan Stanley – Raiffeisen Capital & Investment privind intermedierea procesului de listare la bursă a producătorului de energie, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei şi citate de Agerpres.

Informaţia apare în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Hidroelectrica, programată pentru data de 6 august 2018.

Scrisoarea de angajament cu Morgan Stanley – Raiffeisen Capital & Investment a fost semnată la data de 7 februarie 2014, iar aceasta ar urma să fie al şaptelea act adiţional la acordul iniţial.

În anul 2013, Guvernul a decis listarea unui pachet de 15% din Hidroelectrica, prin ofertă publică primară. Ulterior, procentul a fost redus la 10%, însă nu există niciun termen asumat privind momentul cotării la bursă.

Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Energiei (80%) şi Fondul Proprietatea (20%).

Potrivit ultimelor date ale FP, la data de 29 decembrie 2017, valoarea pachetului pe care fondul îl deţine la Hidroelectrica, de altfel cea mai valoroasă participaţie a sa, care reprezintă 33% din valoarea activului net unitar al Fondului, era de 3,566 miliarde de lei. Acum un an, valoarea pachetului era de 3,38 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că, potrivit evaluării FP, valoarea companiei a crescut cu 5,5%, în lei, în ultimul an. Anul precedent, creşterea a fost de 3,5% faţă de 2015.

Participaţia FP la Hidroelectrica este de aproape 20% (19,94%) din capital. Aşadar, dacă am extrapola evaluarea FP, despre care fondul spune că este „justă”, Hidroelectrica valorează, în prezent, 17,83 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *