Hidroelectrica vrea să facă un parc fotovoltaic de 45 MW în Brăila. Cere studiu de fezabilitate

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, intenționează să construiască un parc fotovoltaic de 45 MW în localitatea Tudor Vladimirescu din județul Brăila, potrivit unui anunț lansat în sistemul electronic de achiziții publice.

Iată mai exact ce solicită Hidroelectrica în anunțul publicat în sistemul de achiziții

“Servicii privind elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare realizării centralei fotovoltaice in localitatea Tudor Vladimirescu, județul Brăila, respectiv: Etapa I – Studiu de fezabilitate; Etapa II – Elaborarea tuturor documentațiilor de specialitate necesare obținerii CU, precum si a avizelor, acordurilor, autorizațiilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, inclusiv realizarea Studiului de soluție privind racordarea la rețeaua electrică națională a CF Tudor Vladimirescu;Etapa III – elaborarea Caietelor de sarcini (documentatie tehnico-economica) necesare contractării la cheie a noului obiectiv de investiţie”.

Valoarea estimată a contractului este de 274.000 de lei, iar Hidroelectrica așteaptă oferte din partea companiilor interesate să livreze serviciile până la data de 11 octombrie.

Viitoarea centrală fotovoltaică va avea o capacitate de circa 45 MWp, și va genera o cantitate de energie electrică regenerabilă estimata la aproximativ 56 GWh anual. Centrala va fi amplasată pe 55 de hectare de teren, pentru care Hidroelectrica deține dreptul de proprietate, și va fi conectată la o linie de 110 kV existentă în zonă.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, 100% verde, și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW, achiziționat recent. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, cu 80%, iar Fondul Proprietatea deține 20% din acțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *