Hidroelectrica vizează să atragă „sute de mii” de clienţi casnici de energie electrică

Strategia Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, este de a atrage sute de mii de clienți pe partea de furnizare a energiei electrice pentru casnici, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea.

“Discutăm despre sute de mii de clienți, avem o strategie aprobată anul trecut privind activitatea de furnizare, și o privim ca o linie de business separată, care trebuie să își producă propriul profit, separat de celelalte”, a spus Badea, la ZF Power Summit.

“În paralel cu atragerea de noi clienți, revenirea la piața concurențială a pus o presiune enormă pe noi, desigur și datorită faptului că prețurile de serviciu universal au fost foarte mari raportat la prețurile concurențiale, iar foarte mulți clienți și-au orientat atenția către Hidroelectrica.

E o presiune uriașă pe care o avem și acum, din această perspectivă. Insă investim, în paralel cu procesarea tuturor solicitărilor (cererile clienților casnici de a trece la Hidroelectrica – n.red”, a explicat directorul Hidroelectrica.

Badea a spus totuși că mai există probleme în relația furnizor-distribuitor la momentul schimbării furnizorului și a declarat că este necesară implicarea ANRE.

“ANRE ar trebui să reglementeze mai bine zona de relaționare între distribuitori și furnizori – tranziția de la un furnizor la altul, sunt chestiuni de bucătărie internă care nu se văd, dar care ridică destul de multe probleme și îngreunează migrarea”, a explicat directorul Hidroelectrica.

Compania are printre cele mai bune oferte de energie electrică de pe piața concurențială pentru clienții casnici, 24,5 bani/kWh până în iulie și apoi 25 de bani/kWh, fără vreun abonament și, din acest motiv, a fost asaltată la începutul anului de cereri de la cei care își doreau să devină clienți, care au condus chiar la blocarea call-center-ului creat în acest scop.

Compania a anunșat suplimentarea liniilor în call center și a dat asigurări ca va procesa toate cererile în termenul legal de 21 de zile în care se poate schimba furnizorul de energie electrică pentru clienții casnici.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. În 2020, compania a obținut un profit de 1,45 miliarde de lei, la venituri de 3,78 miliarde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *