Hidroelectrica va susţine financiar şapte clase în învăţământul dual, 210 elevi

Acţionarii Hidroelectrica urmează să aprobe în ședința AGA din 12 decembrie a.c. un program de sprijinire a învățământului dual în localitățile în care societatea are sucursale, potrivit convocatorului AGA.

Producătorul de energie va susține pregătirea a 210 elevi în meseriile de electrician și mașinist. Aceștia vor beneficia de burse lunare în valoare de 500 de lei/lună pentru ciclul școlar 2020-2023 și vor efectua practica în centralele societății.

Ulterior finalizării studiilor, tinerii vor putea fi integrați în organigrama companiei, asigurând astfel schimbul de generații profesionale.

Hidroelectrica încearcă astfel să îşi asigure personalul pe viitor, în condiţiile în care personalul actual are o vârstă foarte înaintată. Vârsta medie a celor 797 de maşinişti pe care îi are compania este de 51 de ani, iar vârsta medie a celor 1.191 de electricieni este de 49 de ani.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică al ţării într-un an climatologic normal. Societatea operează 208 centrale cu o putere instalată totală de circa 6.400 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *