Hidroelectrica și-a făcut firmă pentru eolian – Hidroelectrica Wind Services. E administrată de un liberal, fost șef al OPSPI și consilier al lui Tăriceanu

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al țării, care a cumpărat recent parcul eolian Crucea și firma STEAG, care-l opera, a schimbat denumirea firmei și a numit adminstrator unic un fost președinte al Privatizării din Energie, liberal.

Hidroelectrica, în calitate de acționar unic al companiei pe care a cumpărat-o, STEAG Energie România, i-a schimbat numele în Hidroelectrica Wind Services, potrivit unei decizii publicate deja în Monitorul Oficial.

Conform aceleiași decizii, administrator al noii societăți Hidroelectrica Wind Services este Marius Ștefan Vintilă, născut în Târgu Mureș și domiciliat în București. El va ocupa această funcție pentru patru luni.

Interesant este că, potrivit datelor publice, Marius Ștefan Vintilă este membru PNL, momentan la PNL Ilfov, și are un trecut interesant. Născut în 1982, a fost consilier al fostului lider al PNL și fost-premier Călin Popescu Tăriceanu, și a fost președinte al Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, organism din subordinea Ministerului Economiei.

În data de 23 decembrie 2020, STEAG GmbH și Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA au semnat un acord privind vânzarea acțiunilor STEAG în filialele românești Crucea Wind Farm S.A. și STEAG Energie Romania S.R.L către Hidroelectrica, în urma unui proces competitiv care a implicat atât ofertanți locali, cât și internaționali.

Odată cu această tranzacție, Hidroelectrica a făcut primul pas spre diversificarea portofoliului său, odată cu încorporarea parcului eolian Crucea, din Dobrogea. “Dezvoltat de STEAG și pus în funcțiune în anul 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW”, a anunțat Hidroelectrica atunci.

Parcul eolian, cu cele 36 de turbine Vesats de 3 MW fiecare a produs, de-a lungul întregului an 2020 aproximativ 302.400 MWh

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *