Hidroelectrica se va lista la bursă. Nu știm dacă se vor vinde 17% sau 20% din companie, anunțuri contradictorii în miez de noapte

Cel mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica, urmează să fie listat la Bursa de Valori București, prin vânzarea unui pachet de acțiuni al Fondului Proprietatea, acționar minoritar. Anunțul referitor la prospectul de listare a fost făcut la miezul nopții, dar lucrurile par neclare. 

Anunțul referitor la IPO Hidroelectrica a fost făcut public și de Autoritatea de Supraveghere Financiară, și de companie. Între cele două anunțuri sunt însă inadvertențe. Ba se vând până la 78 de milioane de acțiuni, ba 89 de milioane.

Anunț ASF:

“Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința din data de 22.06.2023, prospectul aferent ofertei publice de vânzare pentru un număr de până la 78.007.110 acțiuni reprezentând 17,34% din numărul total al acțiunilor emise de Hidroelectrica – societatea emitentă”

Sursa: https://asfromania.ro/ro/a/2781/comunicat-de-presa:-asf-a-aprobat-prospectul-de-vanzare-de-actiuni-emise-de-societatea-de-producere-a-energiei-electrice-in-hidrocentrale-,,hidroelectrica%22-s.a.-bucuresti

Comunicat Hidroelectrica:

Nivelul anticipat al Ofertei, incluzând orice Opțiune de Supra-Alocare (așa cum este definită mai jos) este de până la 89.708.177 Acțiuni Oferite ce urmează a fi vândute de Fondul Proprietatea S.A., reprezentând până la întreaga sa participație de 19,94% din capitalul social emis al Hidroelectrica.

 

 

 

 

 

Prețul unei acțiuni este cuprins între 94 și 112 lei.

Se preconizează ca Perioada de Ofertă să înceapă pe 23 iunie 2023 și este de așteptat să se încheie cel târziu pe 4 iulie 2023 la ora 12 (ora locală).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *