Hidroelectrica scoate energie pe bursă: 1,7 TWh pentru anul viitor

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică, a lansat pe piaţa contractelor bilaterale peste 30 de oferte de vânzare de electricitate. Valoarea totală a pachetului scos pe bursă, calculată la preţul de pornire al licitaţiilor este de circa 85 de milioane de euro.

 

Hidroelectrica vinde energie, în bandă, la un preţ minim de 220 de lei, cu livrare anul viitor, scrie economica.net. Primele licitaţii vor avea loc la sfârşitul lunii.

În data de 30 octombrie vor avea loc licitaţiile pentru pachete de energie însemnând 288 GWh.

Ziua următoare, pe 31 octombrie, Hidroelectrica aşteaptă cumpători pentru nouă pachete de energie electrică, ce însumează peste 484 GWh.

Pe 1 noiembrie cumpărătorii sunt aşteptaţi să liciteze pentru 558 GWh de energie electrică, oferiţi în nouă pachete.

Pe 2 noiembrie, Hidroelectrica aşteaptă cumpărători pentru aproape 132 GWh de energie electrică, oferiţi în şase pachete.

În fine, pe 5 noiembrie, Hidroelectrica vrea să încheie contracte de vânzare de electricitate pentru 263 GWh, oferiţi în cinci pachete.

În total, prin aceste oferte, Hidroelectrica scoate la vânzare circa 1,7 TWh de energie electrică. Pentru comparaţie, în acest an, toată producţia de energie electrică a companiei este estimată de la 11-12 TWh, în condiţiile în care compania s-a confruntat cu un an secetos şi a trebuit să solicite forţa majoră.

Calculat la preţul de pornire, valoarea totală a pachetului scos la vânzare de Hidroelectrica ar fi de circa 85 de milioane de euro.
Hidroelectrica este în insolvenţă, la cerere, pentru a se putea rezilia contractele cu traderii privaţi de energie, din care compania a pierdut circa un miliard de euro, din 2006 până acum. Compania va ieşi din insolvenţă cel mai probabil în primele trei luni din anul viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *