Hidroelectrica, retrogradată cu patru trepte de Moody’s

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a retrogradat ratingul companiei Hidroelectrica cu patru trepte, de la Ba1 la B2. 

Agenţia de evaluare financiară Moody’s, cea mai mare dintre cele trei agenţii de rating americane, a coborât cu patru trepte ratingul Hidroelectrica, de la „Ba1” la „B2”, după ce compania şi-a cerut insolvenţa, şi a atribuit perspectivă negativă, avertizând că ar putea urma o nouă retrogradare.

„Retrogradarea (…) vine după ce compania şi-a cerut recent insolvenţa, ceea ce indică o creştere semnificativă a riscului de default (încetare de plăţi – n.r.) şi aduce în calcul natura imprevizibilă a procedurilor de insolvenţă. Coborârea ratingului reflectă de asemenea deteriorarea premiselor privind un eventual sprijin financiar din partea Guvernului român pentru Hidroelectrica în caz de necesitate, în contextul pasivităţii şi lipsei de transparenţă în privinţa evoluţiilor recente de la companie”, a declarat Richard Miratsky, vicepreşedinte şi senior analist în cadrul Moody’s, totodată analist principal pentru Hidroelectrica.

Hidroelectrica a solicitat intrarea în insolvenţă. Cererea se va judeca astăzi la Tribunaliul Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *