Hidroelectrica, record de producţie de energie electrică. A asigurat peste jumătate din consumul ţării

Azi-dimineaţă, Hidroelectrica producea la o putere de aproape 4.000 MW, nivelul maxim al acestui an. Compania a asigurat peste jumătate din consumul de electricitate al ţării.

Hidrocentralele produceau azi, la ora 09.51, aproape 4.000 MW de energie electrică  (3.936 MW) potrivit datelor Transelectrica. Este cea mai mare producţie de energie electrică din surse hidro, consemnată vreodată în acest an. În plus,  la ora la care hidrocentralele produceau la acest nivel, consumul naţional de energie electrică era de 7.720 MW (România era exportator) ceea ce înseamnă că Hidroelectrica producea mai mult de jumătate din consumul de energie electrică al ţării).

”Hidroelectrica a acoperit cca. 51% din necesarul de electricitate al României, pe fondul aportului redus al energiei eoliene în sistem și al retragerii temporare din exploatare a unui grup nuclear. În continuare, societatea noastră produce aproximativ 45% din energia electrică la nivel național.

Este o perioadă favorabilă pentru producția hidro, iar planificarea atentă pe a mentenanței anuale a agregatelor ne permite să extragem fiecare MW disponibil acum. Specialiștii noștri sunt la posturile de lucru și își fac treaba pentru care au fost  pregătiți. Culegem roadele unei gândiri strategice a business-ului și asigurăm în acelați timp stabilitatea și securitatea Sistemului Energetic Național” a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

În condiţiile unei vremi ploioase, Hidroelectrica oricum produce de mai multe zile la putere mai mare decât de obicei, în majoritatea intervalelor orare din această lună fiind cel mai important producător de energie electrică. Hidraulicitatea crescută a permis companiei să acopere „profilul” eolianului, în condiţiile în care, cel puţin în această luă, vântul a fost foarte fluctuant. În plus, nu trebuie uitat că, timp de peste o lună de zile, nu funcţionează una dintre cele două unităţi de la Cernavodă, de 700 MW.

Compania exploatează un număr de 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6116 MW.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *