Hidroelectrica plătește 200.000 de euro către E&Y ca să afle ce să cumpere din UCM Reșița

Hidroelectrica a încheiat un contract de consultanță cu Ernst & Young, în valoare de 955.000 de lei, pentru a fi asistată la cumpărarea unor active ale UCM Reșița, potrivit datelor publicate de producătorul de energie.

Contractul se referă la “servicii de consultanță de tip due-dilligence și evaluare a activelor UCM Reșița SA, ce vor fi preluate și utilizate în activitățile de mentenanță și modernizare”, potrivit datelor Hidroelectrica. El are o valoare de 955.720 de lei, și a fost semnat la data de 16 martie, și are o durată de 12 luni.

UCM Reșița, producător de tradiție de utilaje energetice este de multă vreme într-o situație dificilă, și acum este în insolvență. Este totuși unul dintre principalii parteneri ai Hidroelectrica pentru lucrările de mentenanță iar conducerea producătorului de energie anunța încă din toamna trecută că ar fi interesat de preluarea unor active ale UCMR, pentru a face lucrările “in house”.

“Vrem anumite secții de la UCMR, pentru mentenanță, am făcut un due dilligence tehnic, să vedem de ce avem nevoie, acum începem selecția consultanților. Luăm activele care ne trebuie de acolo”, spunea Bogdan Badea, directorul Hidroelectrica, toamna trecută.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, cu o putere instalată totală de 6.444 MW în 208 centrale. Este controlat de statul român, în proporție de 80%, restul fiind deținut de Fondul Proprietatea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *