Hidroelectrica majorează salariile brute ale directorilor la 34.000 de lei pe lună, după transferul contribuţiilor sociale

Remuneraţia fixă brută lunară a membrilor Directoratului Hidroelectrica va creşte de la 28.428 lei la 34.083 de lei, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit unor documente ale companiei, care vor fi discutate în şedinţa din 12 martie a Adunării Generale a Acţionarilor, citate de Agerpres.

Pe 22 decembrie, Consiliul de Supraveghere a aprobat o remuneraţie fixă brută lunară de 28.428 lei pentru membrii Directoratului, adică de şase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Tot la finele anului trecut, Consiliul de Supraveghere a numit membrii Directoratului, cu un mandat provizoriu de patru luni, adică până la data de 7 mai. Potrivit site-ului Hidroelectrica, aceştia sunt Bogdan Badea (preşedinte directorat), Marian Bratu (membru), Bogdan Sosoaca (membru).

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 80% din acţiunile Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrrică din România, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 20%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *