Hidroelectrica îşi caută avocaţi pentru listarea la Bursă. A publicat anunţul

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România şi cea mai profitabilă companie a statului român a lansat în sistemul electronic de achiziţii publice o prospectare de piaţă în scopul achiziţiei de servicii juridice necesare listării la Bursa de Valori Bucureşti

Iată textul anunţului:

“Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” SA intenţionează lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni, prin oferirea spre subscriere, prin metode specifice pieţei de capital, a unui pachet de acţiuni nou emise din capitalul social existent anterior majorării capitalului social şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor Hidroelectrica SA pe o piaţă reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti”.

În acest sens, “Hidroelectrica SA intenţionează să selecteze, cu respectarea prevederilor legale în domeniu, o societate de avocatură cu reputaţile internaţională specializată în servicii de consultanţă juridică, individual sau împreună cu o societate în vederea încheierii unui contract de asistenţă juridică”, maI arată compania în anunţ.

Avocaţii selectaţi vor asista compania în selectarea firmei care va face intermedierea listării, cu toate detaliile pe care le presupune această operaţiune.

Compania a pus acest anunţ de prospectare de piaţă azi, 15 mai, iar propunerile din partea caselor de avocatură interesate se pot depune până la data de 23 mai.

Potrivit ultimelor declaraţii publice, listarea Hidroelectrica pe bursă, un proces despre care se vorbeşte de multă vreme dar care a tot fost amânat, se va face prin emiterea unui pachet de acţiuni noi de 10% din capitalul existent, care ar urma să fie scos la vânzare pe Bursă.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, controlat destatul român, în proporţie de 80%, celălalt acţionar fiind Fondul Proprietatea. Compania, care operează peste 200 de centrale cu o putere instalată de circa 6.400 MW, a raportat pentru 2018 un profit net de circa 2 miliarde de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *