Hidroelectrica înregistra la finele lui 2022 o cotă de piaţă de 8% pe segmentul de furnizare a energiei electrice

Hidroelectrica doreşte să fie un actor important pe piaţa de furnizare a energiei electrice, la finele anului trecut înregistrând o cotă de piaţă de 8%, cu tendinţă evidentă de creştere în 2023, a declarat, joi, directorul Departamentului de trading al companiei, Radu Constantin.

„Hidroelectrica, încă din anul 2021, odată cu liberalizarea pieţei de energie, a încercat se apropie şi să-şi dezvolte un nou segment de business, acela de furnizare, pentru a veni în întâmpinarea acestui deziderat: consumatorul final să simtă faptul că energia care este produsă de Hidroelectrica vine direct la el acasă.(…) Oferta Hidroelectrica a fost singura din piaţă care în ultimii 2 ani nu s-a schimbat şi nu a fost modificată din cauze de volatilitate a preţurilor din piaţă. Noi am avut o ofertă de 0,25 lei pe kWh pentru energia activă, începând cu 1 ianuarie 2021.

După aceea, în ultimii doi ani, cu modificări legislative cu impact asupra evoluţiei preţurilor, Hidroelectrica şi-a menţinut această ofertă deosebit de atractivă, astfel încât evident am avut o presiune şi o creştere exponenţială a portofoliului nostru de clienţi, şi casnici şi non-casnici.(…) În continuare Hidroelectrica doreşte să fie un actor extrem de important pe această piaţă.(…) Suntem într-o situaţie în care, la sfârşitul anului 2022, înregistram o cotă de 8% din piaţa de furnizare din România, cu o tendinţă de creştere evidentă şi pentru acest an”, a spus Constantin la o conferinţă pe teme de energie, organizată de DC Media Group.

El a subliniat că absolut toate investiţiile Hidroelectrica în proiectele de digitalizare ale companiei vizează o interacţiune cu clientul final cât mai eficientă şi ca acesta „să simtă constant o îmbunătăţire a modului de interacţiune cu compania”.

Totodată, a mai menţionat directorul Hiroelectrica, compania va fi un jucător care îşi va asuma rolul în piaţă de a face consumatorul să nu simtă vreo presiune vizavi de preţ.

„Bineînţeles că şi legislativul a venit întâmpinarea aceasta cu aceste ordonanţe de urgenţă care ajută consumatorul final să aibă preţurile plafonate. Până în anul 2025 legislaţia este extrem de predictibilă prin această OUG adoptată în luna noiembrie a anului 2022, Hidroelectrica bineînţeles fiind în aşteptarea oricăror decizii pe subiectul acesta, respectând legea şi încercând să nu afecteze consumatorul final, să nu simtă impactul cu privire la preţ şi evoluţia preţurilor în piaţă”, a punctat Radu Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *