Hidroelectrica înființează 272 noi posturi și desființează alte 53

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a probat noua schemă de organizare internă a societății, care presupune suplimentarea structurii organizatorice cu 272 noi posturi destinate întăririi departamentelor societății, dar și restrângeri de activitate pentru zonele mai puțin solicitate funcțional, cu 53 de posturi, se arată într-un comunicat al companiei.

Înființarea posturilor vine ca urmare a unei analize interne serioase și a consultării partenerului social. În activitatea de exploatare a centralelor hidroelectrice, compania trece la implementarea normei de 5,2 salariati /post operativ pentru personalul operativ de tură. Aceste posturi nou inființate vor reducere numărul de ore suplimentare efectuate de către personalul de exploatare și vor ajuta la pregatirea schimbului de generații.

”Suntem într-o perioadă a provocărilor. Trebuie să îndeplinim cu celeritate cerințele investiționale ale planului RePower Europe, ne aflăm în plin proces de listare la bursă, avem o creștere spectaculoasă a portofoliului de clienți pe zona de furnizare. În aceste condiții, modificarea de organigramă are în vedere creșterea eficienței companiei și întărirea capacității de răspuns pe segmente strategice: management de proiect, investiții, dezvoltare, trading și furnizare, suport pentru IPO (nr. – listare la Bursă)”, spune Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Nivelul beneficiilor salariale oferite noilor angajați sunt corespunzătoare cu nivelul salarial în branșă, cu contractul colectiv de muncă, precum și cu nivelul pachetelor de motivare oferite de societățile multinaționale cu care Hidroelectrica intră în concurență directă, mai spune compania.

Toate posturile urmează să fie scoase la concurs în mod public, pe site-ul companiei.

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie din România, societatea  înregistrând o cifră de afaceri de 6,3 miliarde de lei în 2021 (ultimul an fiscal încheiat), mai mare cu 63% față de anul precedent, și un profit operațional (EBITDA) de 4,7 miliarde de lei, de asemenea în creștere cu 71% (față de anul precedent). Compania contribuie anual către bugetul de stat cu 90% din profitul obținut.

Pentru următorii ani, Hidroelectrica și-a asumat investiții de peste 5 miliarde de lei, iar realizarea lor înseamnă punerea în funcţiune a unei capacităţi noi de producţie cu o putere instalată totală de peste 655 MW, coroborată cu  o producţie medie anuală estimată la circa 1.763,92 GWh/an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *