Hidroelectrica face probele la noua centrală de la Robeşti, pe Olt

 Hidroelectrica a efectuat azi primele probe la hidroagregatul nr. 1 de la Centrala Hidroelectrică Robeşti, amenajare construită pe râul Olt, începută în anul 1989.

Directorul general al companiei a realizat din sala de comanda prima rotire a hidroagregatului numarul 1 din aceasta noua capacitate de productie cu o putere instalata de 27,1 MW, care va putea produce 74 Gwh/an.

Prima rotire a hidroagregatelor intr-o centrala marcheaza momentul intrarii in probe tehnologice, inainte de producerea primilor MW de energie pentru Sistemul Energetic National.

“Hidrocentrala de la Robesti va incepe productia de energie in cadrul probelor tehnologice pana la sfarsitul acestui an. Receptia finala la CHE Robesti reprezinta rezultatul politicii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si a companiei in vederea introducerii in circuitul energetic a investitiilor aflate in stadii avansate de executie” a precizat Dragos Zachia Zlatea, director general al Hidroelectrica SA într-un comunicat.

Hidrocentrala de la Robesti, o investitie cu o valoare de aproximativ 75 mil euro, face parte din amenajarea hidroenergetica a raului Olt pe sectorul Cornetu Avrig, amenajare care cuprinde o salba de 5 capacitati de productie. După ce toate vor fi terminate, Oltul va fi un râu complet regularizat, cu 22 de hidrocentrale.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *