Hidroelectrica a reziliat patru contracte bilaterale

Patru dintre contractele bilaterale de furnizare de energie încheiate de Hidroelectrica în afara bursei de energie au fost reziliate, potrivit unui bilanţ pe acest an prezentat de ministrul Economiei, Ion Ariton. În document nu se specifică firmele cu care s-au reziliat contractele.

„În urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI, la jumătatea lunii decembrie am dispus trimiterea de notificări de reziliere a contractelor la primul termen posibil către toţi beneficiarii de contracte bilaterale. Patru dintre acestea au fost reziliate. În paralel, am trimis documentaţia la Direcţia Generală Competitivitate a Comisie Europene în vederea identificării consolidării unei soluţii juridice pentru rezilierea tuturor contractelor” se atrată în document.

Potrivit zf.ro, care citează surse din cadrul companiei, cele patru firme care nu mai primesc energie de la Hidroelectrica sunt SNLO, Salrom, CLMB Patinoar Braşov şi Luxten Lighting, ultima renunţând la contract din motive de imagine. „SNLO, Salrom şi CLMB Patinoar Braşov cumpărau cantităţi mici de energie, la preţuri printre cele mai ridicate practicate de Hidroelctrica la contractele bilaterale. Chiar şi aşa, preţurile sunt de aproape două ori mai mici comparativ cu tarifele obţinute pe bursa OPCOM” mai spun cei de la zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *