Hidroelectrica a repus în funcțiune hidroagregatul 5 de la Porțile de Fier

Hidroelectrica a finalizat, luni, partea de pregătire şi probe pentru hidroagregatul numărul 5 de la Centrala Hidroelectrică Porţile de Fier I şi a redat obiectivul tehnic în exploatare, informează compania printr-un comunicat.

În data de 1 februarie 2024, în jurul orei 20:30, Hidrocentrala Porţile de Fier a fost afectată de un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului anterior menţionat. Reacţia rapidă a salariaţilor Hidroelectrica, precum şi eficienţa echipelor de pompieri a permis stingerea incendiului într-un timp record.

„Suntem încântaţi să anunţăm că hidroagregatul 5 de la Porţile de Fier a trecut cu succes prin toate etapele de probe, iar astăzi am reluat exploatarea acestei unităţi. Hidroagregatul funcţionează la această oră la putere redusă, însă se află într-un calendar de creştere treptată a intensităţii de lucru. Acest succes nu ar fi fost posibil fără angajamentul şi efortul constant al echipei noastre, care a muncit neîncetat pentru a restabili condiţii normale de exploatare şi disponibilitate. Vorbim despre lucrări dificile şi de maximă responsabilitate şi profit de ocazie să mulţumesc în mod deosebit conducerii sucursalei Porţile de Fier şi specialiştilor Hidroserv pentru implicare şi pentru timpul record în care au redat în exploatare HA5”, a declarat Karoly Borbely, directorul general al Hidroelectrica.

Compania reafirmă angajamentul său faţă de priorităţile de siguranţă şi continuă să investească în tehnologii de ultimă generaţie pentru a asigura o producţie de energie sustenabilă şi fiabilă.

„Hidroelectrica îşi exprimă recunoştinţa faţă de toţi cei implicaţi în gestionarea incidentului şi în procesul ulterior de remediere”, se spune în comunicat.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania, crucială pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi, în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *