Hidroelectrica a lansat procedura de achiziţie a consultantului pentru listarea la bursă

Producătorul de energie Hidroelectrica a lansat miercuri procedura de achiziţie a consultantului pentru listarea la bursă, valoarea estimată a contractului fiind de 700.000 de euro, fără TVA, potrivit unui comunicat al companiei.

Procedura are ca obiect achiziţia de „Servicii avocaţiale de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional care va întreprinde toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerinţelor impuse pe pieţele de capital în legătură cu procedura de ofertă publică prevăzută de HG nr. 1066/2013 cu modificările şi completările ulterioare”.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 700.000 de euro, fără TVA.

Anunţul publicitar (nr. AD1129728/12.02.2020) privind contractarea serviciilor poate fi consultat în SEAP, la secţiunea „Publicitate anunţuri”, şi este însoţit de caietul de sarcini. Ofertele pot fi depuse la registratura Hidroelectrica până la data de 6 martie, orele 12:00.

„Hidroelectrica a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte procesul de listare. Ne pregătim intens pentru acest proiect, pe care îl dorim şi credem că va fi unul de succes. Am parcurs etape importante, în primul rând prin stabilirea unei direcţii clare de urmat în chestiunea investiţiilor istorice, fapt ce ne-a permis obţinerea unei opinii fără rezerve din partea auditorului independent, netezind astfel, încă de anul trecut, calea către listare”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

El a precizat că se intenţionează folosirea capitalului atras prin listare pentru dezvoltarea şi consolidarea companiei.

„Sperăm ca România să intre într-o etapă de stabilitate şi predictibilitate legislativă, astfel încât să poată fi recâştigată încrederea investitorilor. Hidroelectrica are potenţialul de a deveni un fanion al energeticii româneşti şi intenţionăm să valorificăm toate oportunităţile pe care piaţa naţională sau regională le oferă. Suntem pregătiţi de competiţie pe pieţele europene”, a menţionat Badea.

Decizia de listare a 10% dintre acţiunile producătorului de energie electrică a fost luată în anul 2013 prin HG 1066 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale „Hidroelectrica” Bucureşti, modificată ulterior prin HG 987/2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *