Hidroelectrica a înregistrat ieri cea mai mare producţie de energie din istorie

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a produs ieri 87 GWh, de energie electrică, maxim istoric.

“Am produs 87 GWh, este cea mai mare producţie a Hidroelectrica într-o zi. Astăzi am putea depăşi nivelul şi am putea ajunge la un nou maxim istoric, circa 90 GWh, dacă producţia nu ne va fi redusă de Dispeceratul Energetic Naţional”, ne-a declarant directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Potrivit acestuia, Hidroelectrica a ajuns să producă ieri la o putere maximă de 4.422 MW, nivel înregistrat seara, dar putreri mai mari au mai fost înregistrate în trecut.

În ultimele zile, pe fondul precipitaţiilor abundente, Hidroelectrica ajunge să acopere peste jumătate din nu producţia naţională de electricitate, şi din consum, în condiţiile în care, din această cauză România ajunge să devină exportator de energie, chiar pe fondul opririi unui reactor de la Cernavodă şi al unui aport nu foarte mare al energiei eoliene.

La momentul redactării acestei ştiri, Hidroelectrica producea la o putere de circa 4.000 MW, ceea ce reprezenta circa 57% din producţia naţională.

Hidroelectrica, cel mai profitabil producător de energie electrică din România, a înregistrat în 2018 un profit net record de 1,55 miliarde de lei (rezultate financiare preliminare neauditate pentru anul 2018).

FP este acţionar minoritar al Hidroelectrica, cu 20%. Societatea operează 208 centrale, cu o putere instalată de peste 6.400 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *