Hidroelectrica a distribuit dividende de 90% din profitul obţinut în anul 2017

Producătorul de energie Hidroelectrica a distribuit vineri către acţionari 90% din profitul obţinut în anul 2017. Dividendele aferente ultimului exerciţiului financiar se ridică la 1,134 miliarde lei, din care 0,908 miliarde lei merg către statul român, reprezentat de Ministerul Energiei, iar 0,226 miliarde lei către acţionarul minoritar, Fondul Proprietatea.

Sumele distribuite sunt cu circa 10% mai mari decât cele aferente exerciţiului financiar precedent şi se datorează rezultatelor istorice obţinute de Hidroelectrica în anul 2017: 3,254 miliarde lei cifra de afaceri şi 1,603 miliarde lei profit net realizat în condiţiile unei EBITDA de 69%, arată un comunicat al companiei, citat de News.ro.

„Rezultatele financiare excepţionale ale Hidroelectrica din anul 2017 ne permit să distribuim către acţionari cea mai mare sumă rezultată din dividende, din istoria societăţii. Performanţa companiei este cu atât mai notabilă cu cât a fost obţinută, aşa cum ştim, într-un an cu hidraulicitate scăzută.  Punem aceste rezultate pe seama planului eficient de contractare şi pe seama înţelegerii foarte bune a mecanismelor şi modului în care funcţionează piaţa de energie. Ne preocupă însă sustenabilitatea pe termen lung a succesului de care se bucură compania, astfel că am inclus în strategie diversificarea afacerilor, cu precădere în zona energiei verzi, fără a pierde însă din vedere şi alte oportunităţi”, spune preşedintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Compania a produs 9,345 TWh de la începutul anului, până la 30 iunie, cu circa 20% mai mult faţă de perioada similară a lui 2017, când au fost produşi 7,783 TWh, astfel că societatea se aşteaptă să depăşească toate recordurile în materie de profitabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *