Hidroelectrica a depus scrisoare de intenție pentru achiziția activelor CEZ din România

Directorul Hidroelectrica  a confirmat că societatea a depus scrisoarea de intenție pentru achiziția activelor CEZ din România.

“Am depus scrisoare de inteție. De principiu ne uităm la toate activele. Acum suntem în procedura de semnare a NDA –ului (non disclosure agreement, acord de confidențialite-n.red.)”, ne-a declarat directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea.

“Urmează schimbul de informații și depunerea ofertei neangajante. Termenul final de depunere a ofertelor neangajante este finalul luii noiembrie, cam strâns după părerea mea”, a explicat Badea, present la conferința “Energie cu responsabilitate”, organizat de publicația Invest Energy.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie elecrică din România și cel mai proftabilă companie a statului, intenționează să achiziționeze activele companiei CEZ din România. Procesul poate fi însă complicat de situația politică: din cauza faptului că nu există ministru al Energiei, compania nu a putut treece prin AGA propunerea de a-și angaja consultanți pentru această tranzacție.

Detalii, aici:

Hidroelectrica, blocată să înceapă procedurile pentru achiziţia activelor CEZ, din cauza situaţiei politice

CEZ a anunțat că scoate la vânzare distribuția de energie electrică din Oltenia, parcul eolian din Dobrogea (circa 600 MW, cel mai mare parc eolian de uscat din Europa), firma de furnizare, care are 1,4 milioane de clienți, și microhidrocentralele din zona Reșița (patru la număr, 22 MW putere instalată).

CEZ a.s. a publicat anunțul de vânzare în data de 9 septembrie. Iată comunicatul emis de firma cehă cu acea ocazie:
„CEZ a.s. a lansat astazi o testare de piata cu privire la procesul de transfer al activelor din Romania.
Interesul confirmat in scris de catre potentialii investitori va fi urmat de o invitatie de a depune o oferta neangajanta. In Romania, CEZ a.s. vizeaza vanzarea a sapte companii si pastrarea celor cu activitati din domeniul serviciilor moderne de energie (ESCO) si de trading. Acesti pasi sunt in conformitate cu noua strategie aprobata anterior de compania mama”, arată comunicatul.
„CEZ a inclus sapte companii romanesti in testarea de piata (Distributie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vanzare, TMK Hydroenergy Power si CEZ Romania). Potentialii investitorii isi pot exprima interesul atat pentru intregul grup de companii mentionate, cat si in mod individual pentru oricare dintre companii. Testarea interesului de piata este realizata in mod exclusiv pentru CEZ a.s. de catre banca de investitii Société Générale. Potentialii investitorii vor gasi instructiuni pentru trimiterea intentiilor pe site-ul web CEZ (www.cez.cz)”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *