Hidroelectrica a ajuns la 300.000 de clienți casnici de energie electrică. Primește 5.000 de noi cereri în fiecare zi

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și furnizorul cu cea mai bună ofertă pentru populație, a ajuns la 300.000 de clienți casnici, conform oficialilor companiei.

Hidroelectrica a ajuns să aibă 300.000 de clienți casnici de energie electrică, din cauza faptului că are cel mai mic preț din piață pe care “speră să-l poată mențină”, a declarat azi, la Parlament, directorul companiei, Bogdan Badea.

Compania a ajuns să primească, în această lună, 5.000 de cereri pe zi de la consumatori casnici care doresc să devină clienți ai companiei. Hidroelectrica spune că nu va refuza nicio cerere furnizare de energie electrică venită din zona consumatorilor casnici “societatea având capacitatea necesară pentru acoperirea angajamentelor asumate și pentru preluarea contractelor viitoare”.

Hidroelectrica are, de multă vreme, cel mai mic preț de furnizare către clienții persoane fizice, de circa 0,25 lei/kWh pentru energia activă, menținut la acest nivel în ciuda creșterii explozive a pețurilor din piața de energie. Oferta este valabilă pentru toți clienții persoane fizice până la finalul anului, iar contracele sunt încheiate pe un an, perioadă în care prețul rămâne fix.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al țării, are o producție mai redusă de energie electrică în acest an, din cauza secetei. În primele șase luni ale anului, compania a produs doar 7,18 TWh de energie electrică, cu circa 3 TWh, sau 29% mai puțin decât în primele șase luni din 2021.

Din acest motiv, compania a ajuns să refuze unele din cererile consumatorilor non-casnici de a deveni clienți, lucru despre care am scris AICI.

“Hidroelectrica s-a confruntat cu peste 200 de solicitări zilnice din partea consumatorilor non casnici in ultima perioada, astfel incat si-a adaptat politica de contractare ținând cont de energia disponibilă și de cea estimată a fi produsă. Perioadele de secetă ale acestui an nu au permis ca Hidroelectrica să raspundă iîn integralitate afluxului mare de cereri de furnizare de energie din producție proprie”, mai arată compania.

Hidroelectrica operează un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea. Pentru acest an, compania și-a bugetat venituri totale de circa 7,4 miliarde de lei, la un profit de circa 3 miliarde, care va fi cu siguranță depășit. La șase luni, a avut un profit net de 2,6 miliarde de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *