Hidoelectrica, cheltuieli suplimentare de 12 mil. lei pe lună din cauza pandemiei. Sute de angajați în izolare

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din țară, are cheltuieli suplimentare semnificative din cauza măsurilor pe care a trebuit să le aplice ca răspuns la pandemie Covid – 19.

“Începand cu data de 09.04.2020, Directoratul Hidroelectrica a aprobat „Planul specific de continuitate a activității în Hidroelectrica în situația generată de răspândirea virusului coronavirus (covid 19)“, astfel încât sunt generate cheltuieli suplimentare estimate la valoarea de 12 milioane Iei / lună, pentru îndeplinirea măsurilor prevazute în acest plan”, arată Hidroelectrica într-o informare trimisă ANRE referitoare la dificultățile pe care le are compania în aceste momente, în condițiile debitelor foarte mici de apă și a obligațiilor pe care le are pentru piața reglementată.

Potrivit oficialilor companiei, Hidoelectrica are în acest moment 337 de angajați aflați în izolare preventivă la locul de muncă, în mai multe centrale din țară, ceea ce generează costuri suplimentare pentru companie.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, cu o capacitate instalată de 6.444 MW în 208 centrale. Compania are circa 3.400 de salariați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *