Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE

Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, lansat zilele trecute, conține și o hartă a numărului de instalații ale prosumatorilor și al puterii centralelor fotovoltaice.

Harta prosumatorilor ne arată că cei mai mulți prosumatori erau, la jumătate anului în curs, în județul Ilfov, 6.530 din cei peste 77.000 la nivel național, potrivit datelor din Cod, care au fost obținute de la ANRE. Urmează județul Timiș, cu 4.590 de prosumatori și Dolj, cu 3.223 de prosumatori. Numărul include prosumatorii persoane fizice și juridice, iar datele sunt de la jumătatea anului.

Iată mai jos harta prosumatorilor:

Referitor la cum cum sunt distribuiți prosumatorii pe cele opt zone de rețea din România, Distribuție Oltenia, comapania de distribuția din cadrul grupului CEZ (vândută către MIRA) are cei mai mulți prosumatori, respectiv 13.650. Cam acesta este și clasamentul județelor din punct de vedere al capacității instalate.

Iată mai jos și un grafic cu creșterea numărului de prosumatori de-a lungul timpului:

Recent, Gabriel Andronache, vicepreședintele ANRE, a estimat la 2.000 MW capacitatea instalată în centralele prosumatorilor “la finalul acestui an sau începutul anului viitor”.

Citește și:

Va trebui impus un prag pentru instalațiile prosumatorilor – șeful ANRE

 

1 Comment

  1. Bine ar face Dl Andronache să dispună o anchetă internă pe subiectul investițiilor declarate fictiv de distribuitori,doar pentru obținerea majorărilor de tarife!! Chiar daca nu ține la prestigiul personal,prostia cu pragul propus prosumatirilor,deja l- a descalificat! Ultimii la digitalizare prun marea UE,ultimii la rețele inteligente,astea sunt gravele lipsuri,nu prostia de a pune prag prosumatirilor,segmentul cel mai dinamic al promovării energiei verzi! Așa crede mr twister că va realiza programul fit for fifty five??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *