Guvernul controlează calitatea carburanților vânduți în benzinării

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) așteaptă oferte de la companiile interesate să verifice calitatea benzinei și motorinei vândute în România, potrivit unui anunț al instituției.

“Servicii de monitorizare prin eșantionare a calității benzinei și motorinei introduse pe piață în 2019” – este achiziția directă pe care vrea să o facă MEEMA, pentru care estimează să plătească 135.000 de lei și pentru care așteaptă oferte până pe data de 3 decembrie.

Potrivit caietului de sarcini, cine va câștiga acest contract va fi obligat să facă 50 de prelevări de benzină cu cifră octanică 95, 50 de prelevări de benzină cu cifră octanică 98 și 50 de prelevări de motorină, la nivel național. Operațiunile trebuie făcute până la data de 19 decembrie.

În anunț se precizează că aceeastă verificare prin prelevarea unor mostre de carburant se face ca urmare a unei directive europene preluate în legislația națională.

În anul 2018, în România s-au comercializat prin benzinării circa șase miliarde de litri de carburanți auto, dintre care peste 70% motorine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *