Guvernul anunţă construirea unei fabrici de autovehicule electrice, în parteneriat public-privat

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, intenția Guvernului de a realiza în regim de parteneriat public-privat alte opt obiective de investiți.

Pe lista celor opt obiective de investiţii se află şi construcția unei ”fabrici de mijloace de transport electrice”, dar premierul nu a dat mai multe detalii despre investiţie, investitor sau valoarea investiţiei.

Potrivit economica.net, la începutul lunii acestei luni, o companie chineză a anunţat că vrea să deschidă fabrică de autobuze electrice în România, valoarea investiţiei fiind estimată la 100 de milioane de euro. Reprezentanţii producătorului din China au semnat la începutul lunii un contract de asociere cu proprietarul cihinez al Parcului Industrial Meteor din Băicoi, a spus pentru economica.net Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.

Investiţia urmează să se deruleze în două etape, potrivit lui Gogulescu. În prima etapa de implementare se preconizează alocarea a 50 milioane de euro şi crearea a circa 250 de locuri de munca, urmând ca ulterior aportul financiar să fie de încă 50 milioane de euro.

Chinezii vor să demareze producţia la noua fabrică din România în primavera. Din cauză că terenul pus la dispoziţie în Parcul Industrial de la Băicoi nu ar fi suficient pentru producătorul chinez, se caută soluţii pentru asigurarea unui spaţiu mai mare, menţiona atunci Gogulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *