Guvernul a refuzat cererea FP prin care se cereau 1,25 miliarde de lei de la Hidroelectrica

Guvernul lasă Hidroelectrica cu banii în conturi: a refuzat cererea Fondului Proprietatea de a fi alocate dividend suplimentare, chiar dacă majoritatea banilor ar fi mers la bugetul de stat.

“Cu majoritatea voturilor exprimate de acționarii prezenți în cadrul ședinței prin reprezentanți, nu se aprobă distribuirea sumei de 1.250.000.000 lei către acționarii societății, proporțional cu participarea acestora la capitalul social al societății din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezerve de reevaluare”, se arată în Hotărârea Adunării Generale a acționarilor companiei, care a avut loc azi, 17 decembrie.

Statul este acționar majoritar la Hidroelectrica, cu 80%, iar celălalt acționar este Fondul Proprietatea (FP).

Fondul a cerut de la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica dividende suplimentare în cuantum de 1,73 miliarde de lei. FP este acţionar minoritar la aceste companii, iar dividendele ar aduce 314 milioane de lei în conturile Fondului, care are nevoie de bani pentru derularea celui de-al 11-lea program de răscumpărare de acţiuni ce va demara la începutul anului viitor.

Următoarea adunare este cea de la Nuclearelectrica, din 19 decembrie, companie de la care FP a cerut 512,5 milioane de lei. Compania a anunțat deja că nu poate disponibiliza aceste sume, în condiţiile în care are nevoie de bani pentru retehnologizarea reactorului 1 de la Cernavodă.
Hidroelectroca este cel mai mare producător de energie electrică din România și cea mai profitabilă companie controlată de stat.

1 Comment

  1. Nu am subestimat niciodata puterea de care dispune FP, creat de statul pentru roman.Intreb desi nu voi primi nici-un raspuns-Care este rolul FP in prezent ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *