Guvernul a alocat 41 milioane lei pentru alimentarea cu energie termică în București, Oradea și Timișoara

Guvernul a aprobat alocarea a 41 milioane de lei pentru asigurarea continuităţii alimentării cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei în trei municipii, respectiv Oradea, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

„În şedinţa de guvern de astăzi au fost aprobate mai multe hotărâri de guvern care realocă resurse din fondul de rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie. În primul rând către Ministerul Sănătăţii pentru a achiziţiona medicamente necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie Covid, precum şi pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova – 45.405.000 lei. Hotărârea de Guvern din Fondul de rezervă pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului, o Hotărâre de Guvern pentru susţinerea activităţii a aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3 milioane de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie – iunie 2020 ca urmare a pandemiei Covid şi cauzate direct de această pandemie: Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău – 20.729.000 de lei şi Hotărârea de Guvern din fondul de rezervă pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică a sistemului centralizat al populaţiei pentru Oradea, Timişoara, Bucureşti, în valoare de 41.300.000 de lei”, a spus Florin Cîţu.

De asemenea, el a menţionat că a fost aprobată o Hotărâre de Guvern din fondul de rezervă pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului 2020 pentru unităţile administrativ teritoriale. O altă Hotărâre a fost dată pentru Ministerul Apărării Naţionale, respectiv pentru plata în termen legal a obligaţiilor contractuale în valoare de 400 de milioane de lei. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi CNAIR vor primi pentru pregătirea infrastructurii pentru sezonul de iarnă 200 de milioane de lei.

Cîţu a menţionat că fondul de rezervă a fost suplimentat cu economii din toate ministerele în execuţia bugetară, iar aceşti bani au fost alocaţi mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *