GSP al lui Comănescu lucrează pentru Gazprom

Grup Servicii Petroliere (GSP) lucrează pentru Gazprom la gazoductul South Stream. Este al doilea mare contract pe care GSP îl are cu gigantul rus, scrie rtv.net.

Nava Prince a Grup Servicii Petroliere, firmă deţinută de Gabriel Comănescu, prestează servicii de cercetare şi suport la gazoductul South Stream acoperind, din august 2011 şi până în prezent, jumătate  din traseul de 900 de km al conductei subterane, potrivit informaţiilor apărute pe site-ul GSP.

Compania face studii de amplasament pentru a deteremina traseul viitoarei conducte. Prince a obţinut un timp record la executarea profilului traseului, în doar 35 minute înregistrând profilul unei secţiuni, pe baza vitezei de propagare a sunetului într-o coloană de apă cu adâncimea de 1.730 de metri. Acest rezultat depăşeşte recordul precedent, obţinut pentru o adâncime de 1.563 metri, care a fost stabilit de Data Buoy Center împreună cu U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration, spun reprezentanţii companiei româneşti.Operaţiunile de cercetare includ, de asemenea, utilizarea unui ROV (robot submarin autonom), aflat la bordul navei.

Citeşte mai mult pe rtv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *