Grupul Rompetrol (KMG International) vrea să vândă toate activele considerate ne-esențiale în România

Rompetrol, grup care deține cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai mari rețea de distribuție a carburanților, anunță intenția de a vinde câteva companii pe care le controlează, care sunt conexe activității principale, de rafinare a petrolului și vânzare a produselor petroliere.

Grupul, controlat de compania petrolieră națională a statului Kazahstan, KazMunayGas, intenționează să vândă Palplast, Rominserv Valves IAIFO, Global Security Sistem și Rompetrol Well Services.

Iată ce a anunțat grupul:

“Grupul își reiterează accentul pe menținerea și extinderea activităților și operațiunilor sale de bază – rafinarea țițeiului și distribuția produselor petroliere în România și în regiune. Grupul KMG International se focusează pe continuarea dezvoltării direcțiilor sale strategice pe piața de retail – deschiderea de noi benzinării în România și regiunea Mării Negre.

La acestea se adaugă eforturile Grupului pentru respectarea angajamentelor asumate în cadrul Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român care a anunțat în august 2020 selectarea contractorului general pentru construirea la cheie a centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia.

În același timp, KMG International deține o serie de active non-core pentru activitatea Grupului în regiune, cum ar fi producția de țevi și fitinguri – «Palplast» SA, proiectarea și fabricarea de fitinguri industriale – «Rominserv Valves IAIFO» SRL , servicii de securitate, protecție și prevenirea situațiilor Urgență – «Global Security Sistem» SA sau deservirea sondelor de petrol – «Rompetrol Well Services» SA. Ca parte a strategiei mai largi susținute de acționarul unic – JSC NC „KazMunayGas”, Grupul KMG International are în vedere dezinvestirea participațiilor sale în toate activele non-core în măsura în care există oferte de preluare atractive”.

Rompetrol – KMG International este un investitor important în economia românească, valoarea totală a investiţiilor realizate de către companie în România ridicându-se la 4 miliarde de dolari. Cele mai importante active sunt Rompetrol Rafinare – care grupează rafinăriile Petromidia și Vega, și Rompetrol Downstream, care administrează rețeaua de benzinării din România, Bulgaria, Moldova și Georgia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *