Grupul românesc Uzinsider se apucă să facă o fabrică de turbine la Ploiești. Depune cerere să finanțeze investiția prin Fondul de Tranziție Justă

Una dintre firmele din grupul Uzinsider a anunțat că deschide un punct de lucru pentru construcția de turbine hidraulice în incinta unei fabrici din Ploiești și va depune solicitare ca 75% din proiect să fie finanțat din fonduri europene aferente Mecanismului de Tranziție Justă.

Cităm din anunțul publicat în Monitorul Oficial de către compania Uzinsider General Contractor

“Aprobă deschiderea unui punct de lucru al sociatății Uzinsider General Contractor SA în cadrul societățiui 24 IANUARIE SA din Ploiești (…) pentru a realiza o investiție având obiectul de activitate pe codul CAEN 2811. Investiția presupune achiziția de echipamente necesare în procesul tehnologic de fabricare a turbinelor”.

Cum județul Prahova este unul dintre cele șase din România care pot beneficia de bani europeni prin Mecanismul de Tranziție Justă, cei de la Uzinsider vor apela la acest instrument pentru a obține finanțare. Prin acest mecanism, România are la dispoziție circa 2,14 miliarde de euro.

“Finanțarea va fi asigurată atât din fonduri europene cât și din fonduri proprii. Pentru atragerea de fonduri europene, Societatea Uzinsider General Contractor SA va depune proiectul “Dezvoltarea unei capacități de fabricație pentru turbine hidraulice și vane”, în cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027, Prioritatea 5 Prahova, acțiunea Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, mai arată compania.

Bugetul estimat pentru această ivestiție este cuprins între 3,3 și 3,6 milioane de euro, din care Uzinsider speră să finanțaze trei sferturi cu bani din Fondul de Tranziție Justă.

Uzinsider este un grup industrial cu capital 100% românesc, controlat de oamenii de afaceri Emanuel Babici și Constantin Savu, care controlează șase companii, printre care unele foarte cunoscute, ca Promex, Comelf saa 24 IANUARIE.

Potrivit ultimelor date disponibile în platforma Termene.ro, Uzinsider General Contractor a avut în 2022 un an excelent, cu afaceri nete de 55 de milioane de lei, mai mult decât duble față de anul precedent și cu un profit net de 26 de milioane de lei, de departe cel mai mare din 2008 încoace, de când există date în platformă.

 

1 Comment

  1. Mult succes celor doi oameni de afaceri experimentați și eficienți! Sper că va avea cine continua la momentul potrivit,peste trei- patru cincinale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *