Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, MET Group a achiziţionat de la Gas-Union activităţile de stocare a gazului, în patru locaţii, ce au o capacitate totală de înmagazinare de 3,4 terawaţi oră (TWh). Tranzacţia, care trebuie aprobată de autoritatea de concurenţă din Germania, se preconizează că se va finaliza înainte de sfârşitul acestui an.
Stocarea reprezintă un activ important pentru portofoliul integrat de energie al Grupului MET, completând poziţiile sale angro existente şi sprijinind activităţile de furnizare ale MET Germany GmbH.
„Această achiziţie ne permite să adăugăm active fizice şi să furnizăm gaze naturale direct consumatorilor finali din Germania, activităţi care se adaugă celor pe care deja le oferim pe piaţa germană. Relaţiile cu clienţii, precum şi activele sunt o parte esenţială a strategiei noastre integrate, axată pe gaze, energie electrică şi regenerabile”, a declarat Jan Massmann, vicepreşedinte al Comitetului Executiv al Grupului MET.
Noua filială germană, înfiinţată oficial pe 30 octombrie 2020, îşi propune să înceapă livrările de gaze naturale către marii clienţi industriali la începutul anului 2021, pentru ca apoi, într-o etapă ulterioară, această activitate să fie completată cu furnizarea de energie electrică. MET Germany GmbH oferă produse personalizate pentru o gamă largă de clienţi, inclusiv consumatori industriali, companii de utilităţi, precum şi IMM-uri. De la începutul anului 2022, compania va începe furnizarea şi către clienţii casnici.
MET Group este o companie administrată independentă, cu sediul în Elveţia, cu un portofoliu substanţial, în expansiune, de gaze şi energie, în Europa. După ce a tranzacţionat activ pe piaţa nemţească de câţiva ani, MET – prezent în 14 ţări europene prin filiale locale, pe 25 de pieţe naţionale de gaze naturale şi 22 de centre comerciale internaţionale – a decis să stabilească o prezenţă fizică în Germania. În 2019, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 11,7 miliarde EUR, volumul de gaze naturale tranzacţionate fiind de 50 miliarde metri cubi. MET este deţinut în proporţie de 80% de angajaţii săi şi 20% de Keppel Corporation.
În România, Grupul MET este reprezentat de subsidiara MET România Energy, unul dintre cei mai importanţi furnizori din piaţa competitivă, ce acoperă segmentul de energie electrică, gaze naturale şi servicii energetice. Compania livrează circa 7.000.000 MWh pe an de energie electrică şi gaze naturale către aproximativ 2.500 de clienţi, în peste 5.000 de locuri de consum.