Grupul CEZ  donează peste 795.000 lei comunităţilor locale din România

Grupul CEZ donează echipamente medicale şi hrană pentru a sprijini personalul medical din spitale şi persoanele vârstnice din judeţele Caraş-Severin, Constanţa, Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Astfel, Grupul CEZ în România sprijină Crucea Roşie Română, Unifarm, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Potrivit sursei citate, cei 795.152 lei donaţi de CEZ se vor transforma în alimente de bază pentru bătrânii din Oltenia şi parţial Muntenia, prin colaborarea cu Crucea Roşie filialele Argeş, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt şi Teleorman, echipamente de protecţie pentru personalul medical din toate cele nouă judeţe în care compania îşi desfăşoară activitatea, în parteneriat cu Unifarm, achiziţia unor echipamente de protecţie, produse sanitare şi recondiţionarea unor instrumente medicale pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova şi achiziţia unui aparat de testare COVID -19 şi a unor seturi de teste pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Totodată, în apropierea Sărbătorilor Pascale, grupul CEZ în România va oferi alimente de bază pentru 1.750 de vârstnici, alimente ce vor fi distribuite prin intermediul partenerului Crucea Roşie Română – filialele Argeş, Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman şi Olt, dar şi cu sprijinul birourilor sociale ale primăriilor din comunitatea CEZ.

În total, la nivel regional vor fi acordate peste 17.500 kg de alimente în valoare de circa 171.500 lei. Beneficiarii sunt persoane vârstnice de peste 65 de ani, fără familie, cu probleme medicale şi sociale, iar pachetele alimentare le vor asigura hrana necesară nu doar de sărbători, ci şi pentru următoarele două săptămâni.

Colaborarea grupului CEZ în România cu partenerul comercial Unifarm se va materializa în perioada imediat următoare prin achiziţia de măşti şi combinezoane pentru cadrele medicale din spitalele judeţene din următoarele reşedinţe de judeţ: Reşiţa – 53.190 lei, Constanţa – 53.190 lei, Slatina – 53.190 lei, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea şi Craiova – 159.570 lei, Drobeta Turnu Severin, Alexandria şi Piteşti – 159.570 lei. Astfel, valoarea totală a donaţiei este de 478.710 lei.

O altă donaţie a CEZ se va concretiza prin intermediul Asociaţiei pentru Chirurgie Toracică Modernă în Craiova, cu ajutorul căreia Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova va beneficia de un sistem de producere apă sterilă pentru instrumentarul endoscopic (bronhoscopie) şi chirurgical, în valoare estimată de 7.260 lei;

Totodată, se are în vedere repararea videobronhoscopului Olympus cu un cost estimativ de 9.680 lei.

„Aparatul deserveşte cinci judeţe ale Olteniei (2,5 milioane locuitori), dar este utilizat frecvent şi pentru pacienţii din alte zone ale ţării (judeţele Alba, Teleorman, Constanţa, Ialomiţa, Bucureşti, Braşov). Echipamentul este utilizat anual în medie de 200 pacienţi, salvând viaţa a jumătate dintre ei în fiecare an.”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, vor fi achiziţionate echipamente de protecţie pentru personalul medical, câte 1.000 de bucăţi măşti, viziere, halate chirurgicale, combinezoane, ochelari) cu un cost estimativ 14.530 lei, aproximativ 300 de materiale sanitare pentru urgenţe (fire de sutură, comprese, pansamente, medicamente, staplere chirurgicale) cu cost estimativ 17.036 lei.

De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va beneficia în perioada imediat următoare de sprijin financiar pentru achiziţia unui laborator (aparat) de testare în masă COVID-19 de tip PCR (care poate fi folosit pentru diagnosticul mai multor boli infecţioase), precum şi de 1000 de teste COVID-19, prin intermediul donaţiei efectuate de Grupul CEZ în România către Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017. Investiţia totală se ridică la 96.436 lei.

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 10 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO România. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *