Grecii de la PPC cumpără și parcul eolian din România al Lukoil, Concurența analizează tranzacția

Consiliul Concurenței analizează preluarea companiei Land Power SRL de către PPC Renewables, companie din grupul grec PPC, care cumpără și afacerile grupului Enel din România.

“PPC Renewables Single Member S.A., Grecia, desfășoară activități din domeniul producției, distribuției și furnizării a de energie electrică către consumatorii finali, în principal în Grecia. Portofoliul PPC cuprinde atât surse de energie convenționale (de exemplu, lignit, gaz și petrol), cât și hidroelectrice și regenerabile.

Spark este o societate vehicul, creată special pentru această tranzacție.

Land Power S.R.L. își desfășoară activitatea în domeniul producției și comercializării cu ridicata de energie electrică din surse regenerabile. Land Power S.R.L. deține și operează un parc eolian cu o capacitate instalată de aproximativ 84 MW, situat în comunele Topolog și Dorobanțu, județul Tulcea”, arată comunicatul celor de la Consiliul Concurenței.

Potrivit daelor Termene.ro, Land Power SRL este deținută de Lukoil International Upstream Holding, parte a grupului petrolier rus Lukoil. Land Power SRL a înregistrat în 2022 o pierdere netă de 127 de milioane de lei și are 112 angajați.

Potrivit informațiilor recente, tranzacția a fost realizată în urma unei proceduri competitive, la care au participat companii internaționale, iar PPC Renewables a fost selectată drept candidat preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *