Grecii de la PPC au cumpărat și participațiile minoritare ale Fondului Proprietatea la companiile Enel din România, pentru 650 mil. lei

Fondul Proprietatea anunță că a vândut pachetele minoritare la companiile Enel din România către PPC, companie care a cumpărat toate  business-urile Enel din România. Grecii plătesc 650 de milioane de lei. 

“Administratorul Fondului dorește să informeze acționarii că Fondul, în calitate de vânzător, și societatea elenă Public Power Corporation S.A. (“PPC”), în calitate de cumpărător, au încheiat la data de 19 aprilie 2023, un contract de vânzare pentru vânzarea integrală a deținerilor Fondului în capitalul social al E-Distributie Muntenia S.A., Enel Energie Muntenia S.A., E-Distributie Dobrogea S.A., E-Distributie Banat S.A. si ENEL Energie S.A. („Contractul de Vânzare”), în schimbul unui preț de 650.000.000 RON”, arată Fondul Proprietatea într-un comunicat transmis Bursei de Valori București

“Contractul de Vânzare a fost încheiat ca urmare a încheierii de către Enel S.p.A. și PPC a unui contract de vânzare a tuturor participațiilor deținute de Grupul Enel în România. Devenirea efectivă a vânzării este condiționată, printre altele, de finalizarea tranzacțieidintre Enel și PPC. Alte anunțuri vor fi făcute pe măsură ce vor fi relevante”, mai informează FP.

Fondul Proprietatea deținea  24% din acțiunile E-Distribuție Banat și E-Distribuție Dobrogea, 12% din cele ale E-Distribuție Muntenia și câte 10% la Enel Energie Muntenia și Enel Energie.

Statul român mai deține, prin SAPE, câte 10% din acțiunile Enel Energie Muntenia și E-Distribuție Muntenia.

Enel S.p.A. a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (“PPC”) un acord pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de către Grupul Enel în România. Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro, ceea ce evaluează societățile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acțiuni).

Finalizarea tranzacției, așteptată în trimestrul al treilea al acestui an, este supusă unor condiții întâlnite în mod obișnuit în acest tip de acorduri, inclusiv permisiunea autorităților antitrust competente.

Citește și:

Ce mesaj a trimis PPC, după semnarea preluării afacerilor Enel, clienților și angajaților din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *