Grecii de la Metka cumpără companii de proiect de parcuri fotovoltaice în România

Compania Metka EGN, parte a conglomeratului grec Mytilineos, a cumpărat trei companii care dezvoltă proiecte în regenerabil în România

La finalul anului trecut, Metka EGN LTD cumpăra trei companii din România: Solar Infrastructure, Solar Ventures și Solar Deal, potrivit datelor din Monitrul Oficial. Vânzătorii au fost, de fiecare dată aceiași (două firme: Albert-E Engineering SRL, VGM General Investment SRL) și două persoane fizice, care, potrivit Termene.ro, controlează multe companii din sectorul regenerabilelor, cel mai probabil toate fiind de fapt companii de proiect pentru dezvoltarea unui parc.

Astfel, firma Solar Deal are un proiect fotovoltaic în comuna Pleșoi, județul Dolj, Solar Infrastructure unul fotovoltaic în comuna Bucovăț, tot din Dolj, despre Solar Ventures nu am găsit referințe. Niciuna dintre aceste companii nu au încă avize tehnice de racordare pentru capacitățile pe care vor să le construiască, semn că probabil proiectele sunt în fază încipientă.

Metka este mai cunoscută în România pentru că, în consorțiu cu General Electric, a construit centrala pe gaze în ciclu combinat a Petrom de la Brazi, de 860 MW.

Metka face parte din grupul privat grecesc Mytilineos – o companie activă în sectoarele metalurgie, energie electrică și gaze, regenerabile și soluții de stocare și soluții tehnice sustenabile. Înființată în Grecia în 1990, compania este listată la bursa din Atena. Printre altle, grupul grecesc a fost dezvoltatorul a două proiecte fotovoltaice de 90 MW în sudul României, cumpărate de Enel Green Power România, cumpărată apoi de compania greacă de stat PPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *