Grecia va demara vânzarea distribuţiei gazelor naturale

Grecia va demara în scurt timp procedura de vânzare a companiei de stat DEPA Infrastructure, societatea care deţine reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, au declarat luni pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, citate de Agerpres.

Luna trecută, Grecia a divizat compania naţională de gaze naturale DEPA în două entităţi separate: una care regrupează reţelele de distribuţie a gazelor naturale (DEPA Infrastructure) şi una care regrupează operaţiunile de retail ale DEPA.

Potrivit analiştilor această divizare va permite Guvernului de la Atena să îşi vândă participaţia de 65% pe care o deţine la fiecare divizie. De asemenea, compania petrolieră Hellenic Petroleum, care deţine restul de 35% din acţiunile DEPA Infrastructure, a semnalat şi ea că ar putea să îşi vândă participaţia.

Una din sursele citate de Reuters a declarat că este posibil ca anunţul privind depunerea de oferte să fie făcut chiar luni seară, precizând că atât statul grec cât şi compania petrolieră Hellenic Petroleum îşi vor scoate la vânzare participaţiile. O altă sursă citată de Reuters a declarat că procedura de licitaţie ar putea fi demarată în cursul acestei săptămâni.

Noul guvern conservator de la Atena, care a preluat puterea în luna iulie, şi-a exprimat dorinţa de a accelera privatizările în sectorul energiei, inclusiv la compania de gaze naturale DEPA. Potrivit oficialilor greci există un interes puternic din partea investitorilor străini pentru această companie de utilităţi care importă gaze naturale din Rusia, Turcia şi Algeria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *