Google face o centrală solară în Germania

Gigantul internet Google a anunţat o investiţie într-o centrală fotovoltaică , lângă Berlin, care, odată terminată, va putea asigura consumul de energie electrică pentru 5.000 de gospodării.

Google va investi circa 3,5 milioane de euro într-una dintre cele mai mari centrale solare din Germania, situată în Brandrenburg, lângă Berlin. “În anii 90, locaţia era folosită de armata rusă pentru antrenamente. Ne bucurăm că şi-a găsit o altă destinaţie” au spus oficialii Google pe unul dintre blogurile companiei, informaţie preluată ulterior de presa internaţională.

Google a anunţat că centrala va putea furniza energie electrică pentru 5.000 de locuinţe ddin zonă. Investiţia are nevoie de aprobarea autorităţilot germane. Investiţia va fi derulată împreună cu un fond de investiţii german, Capital Stage. Mai mult de 70% din panourile fotovoltaice care vor fi instalate sunt fabricate în Germania.

Anunţul Google vine după ce cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat oprirea tuturor reactoarelor nucleare, timp de trei luni, pentru verificări, în urma dezastrului de la Fukushima. Între timp, s-au înmulţit vocile care spun că Germania ar trebui să renunţe la energia nucleară, în favoarea noilor forme de energie regenerabilă. La rândul lor, cei de la Google nu sunt la prima tentativă:vehiculul lor de investiţii, Google Ventures, a plasat bani în acţiunile mai multor companii din domeniul energiilor regenerabile.

Anul trecut, Germania a atras investiţii de peste 41 de miliarde de euro în domeniul energiilor regenerabile, dublu faţă de anul trecut, ocupând a doua poziţie la nivel global, după China. Un   clasament global al investiţiilor în regenerabile puteţi citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *